Cotlete de porc cu șuncă și dovlecei
Ingrediente (8 porții)
50 ml | ulei |
8 | cotlete de porc |
16 | felii șuncă sau jambon |
4 | dovlecei |
busuioc | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se spală bine cotletele de porc, se condimentează cu sare și piper și se pun într-un castron. Se presară busuioc și se dau la frigider timp de 3 ore.
- 2
Se unge o tavă de cuptor cu ulei, apoi se pun cotletele de porc, iar deasupra se toarnă sosul în care s-au marinat. Se lasă la foc mare până când se caramelizează ușor, apoi se toarnă puțină apă deasupra și se mai lasă la foc mediu 20 de minute.
- 3
În ultimele 10 minute la cuptor, se adaugă și feliile de șuncă. Dovleceii se spală, se taie sferturi, se stropesc cu puțin ulei și se lasă câteva minute pe grătar, întorcându-i pe toate părțile. Se servesc calde, stropite cu puțin sos în care au copt. După preferință, se pot savura alături de salată verde cu ceapă verde și lămâie.