kaufland.ro/retete
Cotlete de miel cu sos brun și fasole verde
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (2 porții)
100 ml | ulei de măsline |
100 ml | vin roșu |
600 g | cotlete de miel |
500 g | fasole verde |
50 g | unt |
2-3 feliuțe | lămâie |
2-3 linguri | oțet balsamic |
4 linguri | zahăr brun |
2 linguri | zeamă de lămâie |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se asezonează cotletele cu sare, piper și zeamă de lămâie.
- 2
Se încinge grătarul. Se frig pe grătarul foarte bine încins timp de 15 minute pe fiecare parte.
- 3
Între timp se fierbe fasolea verde în apă cu sare aproximativ 15-20 minute.
- 4
Se încinge untul într-o tigaie. Se adaugă și ulei de măsline. Se presară zahărul și se lasă să se topească. Se stinge cu vin roșu. Se caramelizează fasolea. Se adaugă și oțetul balsamic.
- 5
Se strecoara fasolea, iar restul de sos se toarnă sosul peste cotlete. Se servesc fierbinți, cu puțină lămâie alături.