Cotlete afumate cu cartofi și varză călită
Valori nutritive
(Per porție)-
818/3422kcal / kJ
-
57.6 gcarbo-hidrați
-
35 gproteine
-
49 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
818/3422 kcal/kJ,
57.6 g carbo-hidrați,
35 g proteine,
49 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
400 g | cartofi făinoși, fierți |
1 | ceapă |
400 g | varză albă |
3 linguri | ulei |
1 lingură | zahăr |
50 ml | oțet de mere |
2 felii | telemea |
1 | roșie |
2 | cotlete afumate Kasseler |
3 linguri | unt |
1 | felie de pâine neagră |
4 | tulpini de pătrunjel |
1/2 legătură | chives |
nucșoară măcinată | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Cartofii se curăță, se spală și se fierb în apă clocotită cu sare, aproximativ 20 minute. Între timp, se curăță cepele și varza și se taie în fâșii subțiri. Ambele se călesc într-o oală cu 1 lingură de ulei, aproximativ 2 minute. Se adaugă zahărul și se lasă puțin să se caramelizeze, apoi se stinge cu oțet și se lasă să se înăbușe, cu capacul deasupra, la foc mic, aproximativ 10 minute. La final se condimentează cu sare și piper și se păstrează calde.
- 2
Între timp, se taie pe jumătate feliile de brânză telemea, se spală roșiile, se curăță și se taie felii. Se crestează în cotlete buzunare adânci, care se umplu cu brânză și roșii.
- 3
Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare termorezistentă și se prăjesc cotletele în aceasta, la foc mediu, pe fiecare parte, aproximativ 2 minute. După aproximativ 2 minute, se adaugă 1 linguriță de unt. Se condimentează cu sare și piper și se coace în cuptorul pre-încins (aragaz electric: 150°C / aer de circulație: 130°C) aproximativ 10 minute.
- 4
Se taie pâinea în cubulețe de aproximativ 1 cm, se încinge 1 lingură de unt într-o tigaie și se prăjesc crutoanele în aceasta, întorcându-le de pe o parte pe alta, până devin crocante. Se lasă să se scurgă pe un prosop de bucătărie. Cartofii se scurg, se adaugă 1 lingură de unt și se pasează, apoi se condimentează cu sare și nucșoară.
- 5
Se spală ierburile și se usucă prin scuturare. Se rup frunzulițele de pătrunjel de pe tulpini și se toacă mărunt. Chives se taie în rulouri fine.
- 6
Se încorporează ierburile în piure și se așază pe farfurie cu crutoanele, cotletele umplute și varza călită.