Cotlet de porc cu unt si legume sotate cu sos de soia
Ingrediente (6 porții)
1 kg | cotlet de porc feliat cu os |
500 g | broccoli |
500 g | morcovi |
400 g | ceapă albă |
200 ml | vin alb |
100 g | unt |
50 g | ghimbir |
100 ml | sos de soia |
10 g | ardei iute |
50 g | coriandru proaspăt |
10 g | sare |
8 g | piper |
Util
-
Pentru o friptură mai fragedă, se recomandă lăsarea cărnii la marinat, la frigider, peste noapte.
Preparare
- 1
Se curăță toate legumele, se taie în fâșii longitudinale egale și se prepară marinada pentru carne.
- 2
Într-un bol încăpător se adaugă mirinul, vinul alb, sosul de soia, coriandru proaspăt, cepele tăiate în sferturi și un morcov tăiat grosier, sare, piper și puțin ardei iute pentru gust.
- 3
Mixul acesta se fierbe pentru 2 minute și se toarnă deasupra cărnii iar apoi se ține la marinat minim o oră.
- 4
După ce carnea a stat la marinat, aceasta se trage în tigaie, în puțin ulei de măsline, pe ambele parți pentru a prinde o crustă de culoare aurie.
- 5
Între timp, cuptorul se încinge la 200°C unde se ține cotletul la cuptor de preferat într-o tavă de inox, peste care se aduagă o ceapă tăiată în patru și puțin unt și se mai lasă aproximativ 6 minute. Separat, se pun la fiert într-o oală în care s-a pus sare, piper, ghimbir și un cub de unt, morcovii pentru aproximativ 3 minute după care se scot într-un bol cu apă rece și gheață.
- 6
Cu 10 minute înainte de a scoate cotletele de porc cu os feliat de la cuptor, se va turna sosul de marinadă pentru a se forma glazura teryaki și se va adăuga o crenguță de coriandru proaspăt.
- 7
Se servește alături de broccoli și morcov în crustă de panko. Se presară pe deasupra preparatului coriandru.