Cotlet de porc cu ierburi
Ingrediente (6 porții)
1 buc | cotlet de porc dezosat |
500 g | piept de porc fără șorici |
3 | ardei iute |
300 g | ciuperci |
30 g | parmezan |
300 g | ardei gras |
100 g | unt |
1 căpățână | usturoi |
1 legătură | ceapă verde |
200 g | roșii |
10 g | boia turcească |
1 legătură | pătrunjel |
Preparare
- 1
Se taie cotletul de porc pe lung, se adaugă sare și piper, apoi se unge cu unt, se presară boia turcească, usturoi tocat, ceapă verde, pătrunjel și felii din piept de porc. Se împăturește bucata de porc și se leagă cu sfoară. Grătarul nu trebuie să fie foarte încins, deoarece avem o bucată de carne groasă și are nevoie de timp să se pătrundă fără să se ardă.
- 2
Când e aproape gătită carnea, punem și legumele pe grătar în așa fel încât să egalăm timpul de gătire și să avem gata simultan carnea și garnitura.
- 3
Legumele la grătar se asezonează cu ulei de măsline extra virgin, sare și piper și, pentru completarea gustului, se servesc cu parmezan ras deasupra.
- 4
Dacă grătarul cu cărbuni nu e o opțiune, carnea se pune în tava de cuptor cu legumele lângă ea, de preferat rădăcinoase.
- 5
Se stropește cu vin alb sec, se acoperă și se dă la cuptor 2 ore la 160°C.