Cotlet de porc gătit lent
Ingrediente (6 porții)
1.2 kg | cotlet de porc dezosat |
50 g | unt semi-sărat |
300 g | broccoli |
100 g | cartofi albi |
2.5 căței de | usturoi |
1 legătură | usturoi verde |
200 ml | smântână de gătit |
1 plic | demi-glass |
10 g | pastă de trufe |
50 g | unt |
100 ml | ulei de măsline |
1 crenguță | cimbru proaspăt |
sare | |
piper | |
nucșoară |
Preparare
- 1
Carnea se taie în felii groase de 1-1,5 cm se masează, cu ulei de măsline, sare și piper și se rumenește 2-3 minute în tigaie pe fiecare parte, la foc mediu. După, aceasta se așează în tavă cu puțin unt, cățeii de usturoi și cimbu fresh și se ține la cuptor pentru aproximativ 4 ore, la foc mediu (150 - 160 C).
- 2
Separat, cartofii se fierb pentru 10 minute și broccoli se ține la abur pentru maxim 5 minute, apoi, în ultimele 30 de minute de ținut carnea la cuptor, acestea se adaugă lângă carne și se gătesc împreună.
- 3
Separat, într-o tigaie, se adaugă smântâna pentru gătit, pasta de trufe, sare și se omogenizează compoziția pentru câteva minute. Când aceasta se îngroașă se adaugă nucșoară și frunze de usturoi verde tocat mărunt.
- 4
Cotletele de porc se montează în sosul de smântână cu trufe, pe deasupra picurându-se sos demi-glass și se servesc alături de legumele gătite lângă friptură.