Costițe de miel „Provence” | Rețetă de Chef Samuel
Ingrediente (2 Porție)
1 buc | foitaj |
200 g | ceapă |
50 g | măsline negre |
10 g | anșoa |
100 g | zucchini |
90 g | roșii cherry |
brânză de oaie | |
busuioc proaspăt | |
costițe de miel „Irish Lamb” |
Preparare
- 1
Costițele de miel marinate se prăjesc foarte puțin în tigaie, cu sare și piper, pentru culoare. Se bagă apoi la cuptor pentru 30 minute la 170 grade (pentru cuptoarele pe gaz: treapa medie).
- 2
Pentru garnitură, pregătim o tartă cu ceapă caramelizată. Se taie 8 rondele de ceapă și se pun la prăjit la foc mic timp de 10 minute. Acestea trebuie să fie ușor moi, dar să își păstreze textura. Se condimentează cu sare și piper.
- 3
Se taie un aluat de foitaj sub formă de cerc, se pune deasupra ceapa prăjită, cu măsline și roșii uscate și se bagă la cuptor pentru 30 de minute la 165 de grade.
- 4
Se scoate de la cuptor și se adaugă anșoa. Separat, zucchini se fierbe în apă cu sare, aproximativ 3 minute, până devine al dente. Când totul este gătit se face montajul farfuriei cu câteva felii tăiate din costița de miel și o felie de tartă cu ceapă caramelizată și câteva felii subțiri de zucchini și busuioc proaspăt.
- 5
La final, opțional, peste felia de tartă se pot pune câteva bucățele de brânză de oaie pentru un gust ușor sărat.