Cornulețe
Ingrediente (8 porții)
250 g | făină |
75 g | zahăr |
100 g | unt |
150 ml | lapte |
2 | gălbenușuri |
1 | ou |
1 plic | drojdie uscată |
esență de rom |
Util
-
Idei de umplutură: dulceață, rahat, stafide, ciocolată, nuci.
Preparare
- 1
Se dizolvă 50 g de zahăr în lapte și se adaugă gălbenușurile bătute.
- 2
Se amestecă făina cu drojdia uscată. Se formează o adâncitură în mijloc și se adaugă amestecul de lapte. Se pun 50 g de unt și se amestecă totul. Se frământă 20 minute. Se lasă la crescut.
- 3
După ce și-a dublat volumul, se pune aluatul pe blatul de lucru. Se întinde o foaie de 3 mm grosime. Se freacă 50 g de unt cu 25 g zahăr, iar cu acest amestec se unge toată foaia de aluat. Se taie pătrate cu latura de 8 cm. Fiecare pătrat se taie în triunghiuri. Se rulează cornurile și se pun în tava unsă cu unt. Se mai lasă 10 minute la crescut.
- 4
Se ung cu ou bătut și se coc 60 minute la foc moderat.