Copăcei suspendați
Valori nutritive
(Per porție)-
249/1050kcal / kJ
-
30 gcarbo-hidrați
-
3 gproteine
-
13 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
249/1050 kcal/kJ,
30 g carbo-hidrați,
3 g proteine,
13 g grăsimi
Ingrediente (20 bucăți)
150 g | zahăr pudră |
300 g | unt |
480 g | făină și făină pentru blat |
2 | gălbenușuri de ou |
2 prafuri | sare |
100 g | fondant roșu și verde |
În plus: | Hârtie de copt, ață decorativă |
Preparare
- 1
Se frământă zahărul, untul, făina, gălbenușul și sarea până se obține un aluat neted. Aluatul se înfășoară în folie și se lasă la rece cca 2-3 ore.
- 2
Din fondant se formează 140 de boabe de dimensiunea celor de mazăre. Acestea se străpung cu o frigare mică pentru a putea trece mai târziu un fir prin acestea.
- 3
Boabele de fondante se distribuie pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se lasă la uscat în cuptorul preîncălzit la 40 °C, convecție, timp de cca 90 de minute.
- 4
Pentru fâșiile lungi, aluatul se întinde pe un blat peste care este presărată făină în așa fel să se obțină un dreptunghi (30 x 40,5 cm). Se taie dinspre partea subțire 20 de fâșii cu o lățime de 1,5 cm. Dinspre partea lată, se împarte în 6 fâșii de lungime diferită (2,5 / 4 / 6 / 8 / 9 / 11 centimetri).
- 5
Fâșiile de aluat se așază într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Tuturor fâșiilor li se face câte o gaură mică în centru cu ajutorul unei frigări, pentru a putea trece mai târziu prin acestea ața.
- 6
Fâșiile din aluat se coc la 180 °C, convecție, timp de cca 12-16 minute și se lasă să se răcească pe grătarul pentru prăjituri.
- 7
Pentru copăceii suspendați, se înșiră pe ață câte 6 fâșii diferite în ordinea mărimii alternându-le cu 8 bobițe.