Conopidă pane cu sos tartar
Ingrediente (4 porții)
1 | conopidă medie |
2 | ouă |
1-2 linguri | făină |
sare | |
piper | |
200 ml | ulei pentru prăjit |
Pentru sosul tartar:
1 | ou |
1 | gălbenuș |
100 ml | ulei |
100 g | smântână |
1 linguriță | muștar |
0.5 linguriță | zahăr pudră |
zeama de la lămâie | |
1 | castravecior murat |
sare | |
piper | |
câteva fire de mărar și pătrunjel pentru decor |
Util
-
Așezi conopida pe un platou și le stropești cu sosul tartar. Ornezi cu frunze de pătrunjel verde și mărar.
Preparare
- 1
Desfaci conopida în buchețele pe care le speli și le opărești în apă cu sare. O scurgi în strecurătoare. Bați ouăle împreună cu făina, sare și piper după gust, astfel încât să obții o compoziție moale, asemenea unei smântâni.
- 2
Treci buchetele de conopidă prin aluat și le prăjești în ulei încins. Le scoți pe hârtie absorbantă și le păstrezi la cald.
- 3
Pentru sos, fierbi oul tare. Mixezi gălbenușul fiert cu cel crud, muștarul și puțină sare, apoi torni câte puțin ulei și mixezi până îl încorporezi pe tot. La sfârșit, adaugi zeama de lămâie, zahărul, castraveciorul dat pe răzătoarea mică, sare și piper după gust.