Compot aromat de rubarbă
Ingrediente (4 porții)
2 căni | vin roșu (Pinot Noir sau Cabernet Sauvignon) |
2 căni | zahăr |
câte 1 linguriță coajă rasă de portocală și de lămâie | |
1 praf de cuțit | sare |
6 | tulpini tinere de rubarbă |
Util
-
Borcanele le poți păstra în cămara rece pentru cel mult 6 luni.
Preparare
- 1
Pui într-o cratiță mare vinul, zahărul, coaja de portocală și de lămâie și le fierbi la foc mic, până se dizolvă zahărul.
- 2
Între timp, cureți rubarba, o speli și o tai în rondele de 1 ½ - 2 cm grosime, pe care le adaugi în același moment în vinul aromat, împreună cu sarea și apă cât să acopere rubarba. Lași să fiarbă pentru aproximativ 8 minute, după care stingi focul.
- 3
Cu ajutorul unei linguri spumante, scoți rubarba și o repartizezi în borcane de 350-400 ml. Torni lichid în borcane astfel încât să rămână un spațiu liber de 1 ½ - 2 cm până la marginea borcanului.
- 4
Înfiletezi capacele borcanelor și le lași să se răcească sub pături. A doua zi, sterilizezi borcanele 15 minute. Le scoți din apă când s-au răcit complet.