Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian
Colțunași cu urzici
© Burda România

Colțunași cu urzici

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

Pentru aluat:

400 g făină
2 ouă mari
150 ml apă
sare

Pentru umplutură:

5 grămezi urzici
100 g unt
1 lingură făină
150 ml lapte
150 g cașcaval
sare
nucșoară și piper măcinate

Util

  • Colțunașii îi servești cu restul de unt deasupra, presărați cu cașcavalul rămas.


Preparare

    1

Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui apa și ouăle bătute cu sare după gust. Frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl lași să se odihnească până când pregătești umplutura.

    2

Cureți urzicile, le fierbi timp de 10 minute, le scurgi bine și le toci mărunt. Topești într-o tigaie 50 g unt, presari făina și omogenizezi rapid, apoi torni câte puțin lapte, amestecând continuu până obții un sos alb gros. Când sosul s-a răcit, încorporezi urzicile, 100 g cașcaval ras și condimente după gust.

    3

Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie groasă de 3-4 mm, din care tai pătrate cu latura de 7-8 cm. Repartizezi umplutura pe jumătate dintre pătrate, le acoperi cu cealaltă jumătate și presezi colțunașii pe margini, cu dinții unei furculițe.

    4

Pui colțunașii la fiert în apă sărată clocotită, iar când s-au ridicat la suprafață, îi scurgi.