Colțunași cu brânză dulce
Ingrediente (8 porții)
500 g | făină |
150 ml | apă |
4 | ouă |
300 g | brânză dulce |
1-2 linguri | griș |
200 g | zahăr |
150 g | smântână |
sare |
Preparare
- 1
Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui apa călduță, puțină sare și ouăle. Frămânți un aluat tare, până când se desprinde de palme și face mici bășicuțe. Pentru gospodinele cu experiență, aluatul trebuie să fie asemeni celui pentru tăiței.
- 2
Amesteci brânza dulce cu ouăle rămase, zahărul și grișul.
- 3
Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie de 2-3 mm, pe care o tai în dreptunghiuri de 5x10 cm. Umpli fiecare dreptunghi cu o lingură de compoziție, le pliezi pe jumătate și le presezi laturile cu o furculiță, ca să nu se desfacă la fiert.
- 4
Într-o cratiță mare, aduci la temperatura de fierbere apă cu 1 linguriță sare. Reduci intensitatea focului și fierbi colțunașii timp de 10-15 minute la foc mic. Stingi focul și acoperi vasul cu un capac.
- 5
După 5 minute îi scurgi și îi servești fierbinți cu smântână.