Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Colțunași cu brânză dulce
© Burda România

Colțunași cu brânză dulce

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

500 g făină
150 ml apă
4 ouă
300 g brânză dulce
1-2 linguri griș
200 g zahăr
150 g smântână
sare

Preparare

    1

Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui apa călduță, puțină sare și ouăle. Frămânți un aluat tare, până când se desprinde de palme și face mici bășicuțe. Pentru gospodinele cu experiență, aluatul trebuie să fie asemeni celui pentru tăiței.

    2

Amesteci brânza dulce cu ouăle rămase, zahărul și grișul.

    3

Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie de 2-3 mm, pe care o tai în dreptunghiuri de 5x10 cm. Umpli fiecare dreptunghi cu o lingură de compoziție, le pliezi pe jumătate și le presezi laturile cu o furculiță, ca să nu se desfacă la fiert.

    4

Într-o cratiță mare, aduci la temperatura de fierbere apă cu 1 linguriță sare. Reduci intensitatea focului și fierbi colțunașii timp de 10-15 minute la foc mic. Stingi focul și acoperi vasul cu un capac.

    5

După 5 minute îi scurgi și îi servești fierbinți cu smântână.