Coaste de porc cu sos american
Ingrediente (6 porții)
12 | coaste de porc |
Pentru marinare:
1 | lămâie |
cimbru | |
sare | |
piper |
Sos american:
150 ml | pastă de tomate |
1 legătură | usturoi verde |
1 legătură | ceapă verde |
1 | miere |
2-3 | rondele de ananas din compot |
1 lingură | oțet balsamic |
2 | ulei măsline |
1 | limes |
2 linguri | muștar iute |
sare |
Preparare
- 1
Coastele de porc se stropesc cu zeama stoarsă de la 1 lămâie, se asezonează cu cimbru, sare, piper și se lasă la marinat într-o pungă de plastic, la frigider, timp de 12 ore.
- 2
După acest timp, se frig pe grătarul foarte bine încins.
- 3
Se prepară sosul: se spală și se curăță usturoiul și ceapa verde, păstrându-se puțin și din codițele verzi, se toacă mărunt și se adaugă într-un blender împreună cu ananasul din compot, zeama de limes, pasta de tomate, muștarul, uleiul de măsline, mierea și oțetul balsamic. Se presară sare după gust.
- 4
De asemenea se mai pot adăuga și condimente suplimentare, în funcție de opțiuni: curry, scorțișoară, piper sau mentă.
- 5
Coastele se servesc de obicei cu garnitură de cartofi prăjiți.