Coadă de vițel feliat în sufleu de cartofi
Ingrediente (6 Porție)
1 kg | coadă de vițel feliată |
1 kg | cartofi |
100 g | unt |
3 | ouă |
100 g | cașcaval |
3 | morcovi |
ardei | |
cepe mici | |
100 ml | ulei de măsline |
1 legătură | pătrunjel |
3 foi de | dafin |
1 crenguță | cimbru proaspăt |
5 g | sare |
10 g | piper |
Preparare
- 1
Se pregătesc cozile de vită prin secționarea foarte ușoară a punctelor unde sunt articulate vertebrele. Se taie exact pe acolo și se obțin mai multe bucăți rondele cu miez gelatinos și o culoare frumoasă. Se așează într-o tavă și se stropesc cu câteva picături de ulei de măsline. Se masează bine și se lasă să ajungă încet la temperatura camerei. Între timp se încinge cuptorul la temperatura de 220°C. Se așează bucățile de coadă de vițel în tava gata pregătită și se lasă la cuptorul preîncălzit aproximativ 25-30 de minute, timp în care se întorc pe ambele părți de câteva ori să se rumenească uniform. Se scoate tava din cuptor și se lasă afară pentru câteva minute.
- 2
Legumele (morcovii, ceapa și ardeii) se spală, se curăță și se taie în bucățele. Se încinge o oală de fontă cu capac (o oală care se poate folosi și în cuptor) și se așează legumele tăiate în ea, împreună cu câteva linguri de ulei. Se călesc la foc domol cam 10 minute până ce se rumenesc un pic. Se asezonează cu sare, piper și foi de dafin. Se lasă în continuare la foc până scade lichidul lăsat de legume și aceștia încep să sfârâie. Se presară pătrunjelul verde și se amestecă în continuare.
- 3
Într-un bol încăpător plin cu apă se fierb cartofii tăiați cubulețe cu unt și sare. Din momentul în care încep să fiarbă cartofii, se mai lasă aproximativ 20 de minute pe foc apoi se scot și se scurg. Gălbenușurile se mixează cu un praf de sare, piper apoi se adaugă cimbrul proaspăt tocat mărunt. Separat, se bat albușurile cu o paletă de silicon, cu mișcări de sus în jos.
- 4
Peste acest amestec se încorporează întâi preparatul din coadă de vițel și legume apoi se adaugă cartofii. Cașcavalul se dă pe răzătoare cu ochiuri mari. Se unge un vas ceramic cu ulei, se pune jumătate din amestecul de cartofi, un strat de cașcaval ras, restul de cartofi și deasupra iar cașcaval. Toată compoziția se lasă la cuptor pentru câteva minute iar la final se presară frunze de pătrunjel.