Clătite cu spanac
Ingrediente (2 porții)
100 g | făină |
500 g | spanac |
100 g | cașcaval |
200 ml | lapte |
2 | ouă |
2 | tije de țelină |
2 | cepe verzi |
ulei | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se spală bine frunzele de spanac și se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert 5 minute, se scurg și se toacă mărunt.
- 2
Se curăță ceapa și se toacă rondele, împreună cu tijele de țelină.
- 3
Se încing 3 linguri de ulei și se prăjesc ceapa și țelina. După 1 minut se adaugă spanacul, se presară sare și piper și se fierbe 3 minute la foc moderat.
- 4
Într-un bol înalt se amestecă făina cu un praf de sare și se adaugă laptele. Se amestecă energic, pentru a nu se forma cocoloașe și se adaugă ouăle. Se bate bine. Se prăjesc clătitele, ungându-se tigaia cu ulei, înainte de prăjirea fiecărei clătite.
- 5
Se montează aperitivul, pe un vas termorezistent. Se pun alternativ câte 5 foi de clătite și umplutură de spanac. Deasupra se presară cașcaval ras și se introduc în cuptor pentru 3 minute.