Clătite de post
Ingrediente (12 porții)
250 g | făină |
un praf de sare | |
1 linguriță | zahăr |
1 plic | zahăr vanilinat |
700 ml | apă minerală sau lapte vegetal |
30 ml | ulei |
1 linguriță | esență de vanilie |
coajă de lămâie sau portocală | |
ulei pentru uns tigaia |
Preparare
- 1
Se cerne făina şi se amestecă într-un bol cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilinat.
- 2
Se adaugă apa minerală sau laptele vegetal,treptat, amestecând, pentru a nu se forma cocoloaşe. Apoi se adaugă uleiul, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie sau portocală.
- 3
Se amestecă până se omogenizează toate ingredientele şi se lasă compoziţia să se odihnească pentru 10 minute.
- 4
Se pregăteşte o tigaie antiaderentă. Se unge cu puţin ulei şi se lasă să se încingă.
- 5
Cu ajutorul unui polonic se toarnă compoziţie în tigaie pentru prima clătită. Se roteşte tigaia astfel încât să se distribuie compoziţia uniform, pe toată suprafaţa.
- 6
Când apar bule la suprafaţa clătitei şi marginile se desprind uşor, atunci se poate întoarce clătita. Se gătesc clătitele pe ambele părţi, timp de 1, 2 minute. Se procedează la fel până se termină toată compoziţia.
- 7
Se scot clătitele pe o farfurie şi se umplu cu dulceaţa preferată sau cu cremă de ciocolată vegană sau cu un amestec de nuci şi miere.