Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Fără lactoză

Ciuperci umplute cu sos de usturoi

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

Pentru sosul de usturoi:

1 cățel mic de usturoi
2 linguri lapte de soia
100 ml ulei de floarea soarelui
2 linguri iaurt de soia
1 linguriță muștar vegan
puțin suc de lămâie
sare, piper proaspăt măcinat

Pentru ciupercile umplute:

16 ciuperci mari Champignon brune și albe
1 zucchini mic
40 g roșii uscate, marinate în ulei
1 cățel de usturoi
100 g cremă vegană
2 linguri ierburi tăiate (de ex. cimbru, rozmarin, oregano)
boia de ardei
sare, piper proaspăt măcinat
80 g brânză vegană, rasă

Suplimentar:

Platou de grătar

Util

  • Savurează preparate fără lactoză

    Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără lactoză.


Preparare

    1

Se curăță și se zdrobește usturoiul, se obține un piure împreună cu laptele de soia. Uleiul se adaugă turnând câte un pic. Sosul de usturoi se amestecă cu iaurtul și se adaugă muștar, suc de lămâie, sare și piper după gust.

    2

Se curăță ciupercile, se scoate piciorușul și se sărează ciupercile în interior. Se spală și se curăță zucchini, se taie cubulețe împreună cu roșiile și piciorușele ciupercilor. Se curăță și se zdrobește usturoiul peste acestea.

    3

Zucchini, cubulețele de ciuperci, roșiile și usturoiul se amestecă cu crema și ierburile și se condimentează cu boia, sare și piper. Pălăriile ciupercilor se umplu cu acest amestec, se pun pe un platou de grătar, se presară cu brânză și se prepară pe grătarul încins în prealabil. Ciupercile se servesc cu sosul de usturoi.