Ciuperci umplute cu brânză de caju și sfeclă roșie
Valori nutritive
(Per porție)-
409/1711kcal / kJ
-
23.6 gcarbo-hidrați
-
13.2 gproteine
-
33 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
409/1711 kcal/kJ,
23.6 g carbo-hidrați,
13.2 g proteine,
33 g grăsimi
Ingrediente (6 bucăți)
6 | ciuperci champignon mari |
Brânza de caju:
80 g | caju hidratat |
10 g | ceapă verde |
5 g | mărar |
10 ml | suc de lămâie |
20 ml | apă |
2 g | sare neiodată |
Umplutura de sfeclă roșie:
30 g | sfeclă roșie |
30 g | morcovi |
10 g | ceapă roșie |
10 ml | suc de lămâie |
15 ml | sos soia |
15 ml | ulei de măsline |
Util
-
Din punct de vedere al gustului, caju-ul se apropie cel mai mult de gustul de lapte și al produselor lactate (smântână, iaurt, frișcă), deci putem spune că aceste nuci sunt consumate în special de vegani și raw vegani, dar și de cei care doresc să înlocuiască lactatele de origine animală. Mai mult decât atât, datorită conținutului mare de cupru, caju-ul ajută la păstrarea vitalității părului și a pielii, iar faptul că este bogat în magneziu ajută la menținerea sănătății oaselor.
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: nucile de caju se spală în jet de apă puternic și se lasă la hidratat peste noapte. Înainte de a fi folosite în reteţă se clătesc foarte bine. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se spală și se curăță ciupercile de coaja exterioară.
- 3
Se prepară brânza de caju. Se blenduiește caju-ul cu apă, sucul de lămâie și sarea până ce devine o pastă cremoasă.
- 4
Se toacă mărunt ceapa verde și mărarul. Crema de brânză se transferă într-un bol și se amestecă cu verdeață tocată.
- 5
Umplem ciupercile cu crema de brânză.
- 6
Se prepară umplutura de sfeclă roșie. Sfecla roșie, morcovii și ceapa se dau pe răzătoare. Se omogenizează sucul de lămâie, sosul de soia și uleiul de măsline și se adaugă peste legumele rase. Se lasă la macerat în frigider 20 min. Se scurg și apoi umplem ciupercile cu sfecla, morcovii și ceapa.