kaufland.ro/retete
Ciorbă de viţel şi ciuperci
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
500 g | carne de viţel |
4-5 | ciuperci |
1 | ceapă |
1 | ţelină |
2 | rădăcini de pătrunjel |
2 | morcovi |
1 | gogoşar |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Într-o oală se pune carnea la fiert, în apă cu sare. Se spumează ori de câte ori e nevoie.
- 2
Legumele se spală, se curăță și se toacă mărunt.
- 3
Separat, într-o tigaie cu ulei se pun la călit morcovul, pătrunjelul, țelina, ceapa și gogoșarul. Se rumenesc bine în tigaie, după care se adaugă și ciupercile.
- 4
Se ține totul pe foc până se înmoaie legumele, iar apoi le punem în oala cu ciorbă
- 5
Se condimenteză cu piper şi sare după gust. Se acreşte cu borș, oțet sau zeamă de lămâie. Se servește cu pătrunjel tocat.