kaufland.ro/retete
Ciorbă de tarhon cu afumătură
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (6 porții)
500 g | ciolan afumat |
500 g | smântână |
30 g | tarhon |
4 | cartofi |
2 | morcovi |
1 | ţelină |
2 | cepe |
1 | ardei |
1 | păstârnac |
5 | ouă |
Preparare
- 1
Se taie ciolanul afumat cubuleţe. Legumele se spală, se curăţă şi se taie mărunt.
- 2
Într-o oală se călesc legumele câteva minute. Se adaugă şi afumătura şi se lasă pe foc, timp de 10 minute.
- 3
Se toarnă apă peste ingrediente şi se mai lasă la fiert cam 30 minute.
- 4
Între timp, se amestecă gălbenuşurile cu smântâna. Se adaugă treptat peste această compoziţie, 3 - 4 polonice din zeamă şi se amestecă bine.
- 5
Se toarnă toată compoziţia în ciorbă, se amestecă bine şi se mai lasă la fiert aproximativ 30 minute.
- 6
Se adaugă tarhonul, se amestecă şi se mai lasă pe foc încă 10 minute.
- 7
Se serveşte caldă, cu pâine ţărănească cu seminţe.