Ciorbă de salată verde și costiță afumată
Ingrediente (12 porții)
250 g | costiță afumată |
6 | salate verzi |
4 | ouă |
3 fire | usturoi verde |
3 | orez |
2 fire | ceapă verde |
80 | unt |
0.5 l | borș |
4 | smântână |
câte 1 legătură pătrunjel și mărar | |
sare |
Preparare
- 1
Alegi orezul și îl speli în mai multe ape. Cureți ceapa și usturoiul și le toci mărunt. Desfaci salata în foi pe care le speli și le tai în fâșii.
- 2
Într-o oală cu 2 litri apă, fierbi orezul împreună cu ceapa și usturoiul. După 5 minute, adaugi salata și reduci intensitatea focului. Într-un alt vas, fierbi borșul și îndepărtezi spuma formată.
- 3
Între timp, bați 3 ouă și un gălbenuș cu puțină sare. Prepari omleta în untul topit, iar când este gata, o tai în bucăți.
- 4
Când salata și orezul au fiert, torni borșul, sărezi ciorba după gust și stingi focul. Pui bucățile de omletă și feliile de costiță, în prealabil prăjite într-un vas, fără ulei.
- 5
Dregi ciorba cu gălbenușul rămas, amestecat cu smântână. Presari verdeață tocată mărunt și acoperi oala cu un capac, pentru 5 minute.