Ciorbă de pui cu usturoi
Ingrediente (12 porții)
400 g | tacâmuri de pui |
1 | ceapă |
2 | morcovi |
1 | pătrunjel rădăcină |
1 | păstârnac |
1 | căpățână de usturoi |
2 | ouă |
1 legătură | frunze de țelină |
100 ml | lapte bătut |
orez | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Pui la fiert 2 ½ l apă. Speli tacâmurile și le pui la fiert. Îndepărtezi spuma care se formează, iar după aproximativ ½ oră, strecori supa. Cureți carnea de pe oase, o tai mărunt și o pui din nou în supă.
- 2
Cureți legumele, le speli și le tai mărunt. Le pui la fiert în oala cu supă, la foc mediu, în următoarea ordine: morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și ceapa. După 10 minute, adaugi orezul, în prealabil spălat și scurs.
- 3
După alte 5 minute, presari frunzele de țelină, sare după indicația medicului și usturoiul curățat și zdrobit. Stingi focul după câteva clocote.
- 4
Bați ouăle împreună cu un polonic de ciorbă și laptele bătut, le torni în ciorbă în fir subțire, amestecând continuu.