Ciorbă de miel cu sfeclă roșie
Ingrediente (15 porții)
1 kg | carne de miel cu os |
2 | sfecle roșii |
2 | morcovi |
2 | cepe |
1 | păstârnac |
2 | ardei grași |
1 | ardei iute |
sare | |
piper | |
50 ml | oțet |
zeama de la 1 lămâie | |
3-4 | căței de usturoi |
Preparare
- 1
Speli carnea, o porționezi și o opărești cu oțet diluat cu apă fierbinte, cât să o acopere. Scurgi carnea și o pui la fiert în 3 litri de apă rece, cu puțină sare. Îndepărtezi spuma care se formează la început.
- 2
Când carnea este aproape fiartă, cureți legumele și, după caz, le speli. Dai sfecla pe răzătoarea mare, toci mărunt ceapa, tai în cubulețe morcovii, păstârnacul și ardeii.
- 3
Le adaugi în oala cu ciorbă împreună cu ardeiul iute netăiat, pe care îl vei scoate din ciorbă pe parcursul fierberii, dacă consideri că ciorba devine prea iute.
- 4
Sărezi și condimentezi ciorba după gust. Continui fierberea 5 minute. Aduci la masă porțiile împreună cu zeamă de lămâie și mujdei de usturoi, lăsând la alegerea mesenilor asezonarea ciorbei.