kaufland.ro/retete
Ciorbă de miel cu ciuperci
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (20 porții)
1 kg | carne de miel |
300 g | ciuperci Pleurotus |
2 | morcovi |
150 g | fasole verde |
1 | ceapă |
3-4 | căței de usturoi |
300 g | smântână |
2 | ouă |
2 linguri | ulei |
zeama de la 2 lămâi sau oțet | |
sare | |
piper | |
1 legătură | leuștean verde |
Util
-
Torni amestecul în oală și asezonezi cu leuștean verde.
Preparare
- 1
Speli carnea, o porționezi și o pui la fiert în 5 litri de apă. Îndepărtezi spuma care se formează la suprafață.
- 2
Cureți legumele și ciupercile, le speli și le tai după preferință. Adaugi legumele în oală. Călești ciupercile în ulei, cu usturoiul zdrobit. Le pui în ciorbă și lași să fiarbă 15 minute.
- 3
Când carnea și legumele sunt fierte, sărezi și condimentezi după gust, stingi focul și acrești ciorba. Bați smântâna împreună cu ouăle și zeamă de ciorbă, adăugată treptat.