kaufland.ro/retete
Ciorbă de linte, morcov și păstârnac
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (6 porții)
400 g | linte |
2 | cepe |
3 | morcovi |
1 | păstârnac |
1 | ardei gras |
oțet | |
ulei | |
sare |
Preparare
- 1
Se țin boabele de linte în apă rece, preț de 3 ore. Se limpezesc în apă rece și se pun la fiert în 3 litri de apă. Se lasă la fiert.
- 2
Se curăță legumele și se taie după preferință.
- 3
Se încing 3 linguri de ulei în care se prăjește ceapa tocată mărunt, până devine aurie.
- 4
Când boabele de linte sunt aproape fierte li se adaugă ceapa prăjită și restul de legume. Se mai fierb 20 minute.
- 5
Se pun sare și piper după gust și se acrește cu 2-3 linguri de oțet.