Ciorbă de fasole
Ingrediente (8 porții)
Ciorbă de fasole de post
2-3 linguri | ulei |
2 | cepe mici |
2 | morcovi |
1 | ardei capia |
1 | ardei gras verde |
1 | rădăcină de țelină |
1 | rădăcină de păstârnac |
sare | |
3.5 L | apă |
500 g | fasole verde prospătă sau congelată |
1 | dovlecel mare |
250 g | suc de roşii |
350 ml | borș |
1 | legătură de leuștean |
Preparare
- 1
Se pune o oală pe foc şi se adaugă uleiul şi ceapa. Se căleşte ceapa până devine aurie.
- 2
Apoi, se adaugă morcovul tăiat mărunt, ardeiul kapia, ardeiul gras, tăiaţi mărunt şi ei, rădăcina de ţelină şi păstârnac tăiate mărunt şi sarea. Se amestecă şi se gătesc legumele pentru 5-10 minute, până se înmoaie.
- 3
Apoi se adaugă 3,5 L de apă, fasolea tăiată în bucăţi şi dovlecelul feliat. Se amestecă, se pune un capac şi se lasă ciorba de fasole să fiarbă pentru 35-40 minute sau până când fasolea, legumele şi dovlecelul vor fi fierte.
- 4
După ce au fiert, se îndepartează capacul, se adaugă sucul de roşii şi borşul care se încălzeşte puţin, înainte de a fi pus în ciorba de fasole.
- 5
La final, se mai adaugă sare, după gust, se opreşte focul, se toacă leuşteanul şi se pune în ciorba de fasole.