Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ciorbă de fasole

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

Ciorbă de fasole de post

2-3 linguri ulei
2 cepe mici
2 morcovi
1 ardei capia
1 ardei gras verde
1 rădăcină de țelină
1 rădăcină de păstârnac
sare
3.5 L apă
500 g fasole verde prospătă sau congelată
1 dovlecel mare
250 g suc de roşii
350 ml borș
1 legătură de leuștean

Preparare

    1

Se pune o oală pe foc şi se adaugă uleiul şi ceapa. Se căleşte ceapa până devine aurie.

    2

Apoi, se adaugă morcovul tăiat mărunt, ardeiul kapia, ardeiul gras, tăiaţi mărunt şi ei, rădăcina de ţelină şi păstârnac tăiate mărunt şi sarea. Se amestecă şi se gătesc legumele pentru 5-10 minute, până se înmoaie.

    3

Apoi se adaugă 3,5 L de apă, fasolea tăiată în bucăţi şi dovlecelul feliat. Se amestecă, se pune un capac şi se lasă ciorba de fasole să fiarbă pentru 35-40 minute sau până când fasolea, legumele şi dovlecelul vor fi fierte.

    4

După ce au fiert, se îndepartează capacul, se adaugă sucul de roşii şi borşul care se încălzeşte puţin, înainte de a fi pus în ciorba de fasole.

    5

La final, se mai adaugă sare, după gust, se opreşte focul, se toacă leuşteanul şi se pune în ciorba de fasole.