Ciorbă de fasole verde cu paste
Ingrediente (8 porții)
200 g | fasole boabe |
200 g | fasole verde teci |
50 g | paste-forme mici |
4 | morcovi |
6 | roșii |
2 | cepe |
ulei | |
oțet | |
busuioc proaspăt | |
sare |
Preparare
- 1
Se pun boabele de fasole în apă rece și se țin peste noapte. A doua zi se spală bine și se pun la fiert în 2 l de apă.
- 2
Se decojesc roșiile și se taie cuburi mici. Cepele și morcovii se toc mărunt. Se încing 4 linguri de ulei într-o crăticioară și se prăjesc 1 minut.
- 3
Se pun legumele prăjite în supa în care fierbe fasolea, se adaugă fasolea teci și busuioc tocat. Se pune sare după gust și 2 linguri de oțet. Se lasă să fiarbă până sunt toate legumele bine pătrunse.
- 4
Separat se fierb pastele în apă cu sare. Se limpezesc în apă rece, se scurg foarte bine și se pun în ciorbă. Se mai fierbe câteva clocote.
- 5
Această ciorbă de fasole verde fără carne este ideală pentru vegetarieni. În plus, aceasta este o rețetă delicioasă de ciorbă de fasole verde de post.