Ciolan de porc în sos de bere cu varză murată
Valori nutritive
(Per porție)-
817/3417kcal / kJ
-
54 gcarbo-hidrați
-
54.2 gproteine
-
42 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
817/3417 kcal/kJ,
54 g carbo-hidrați,
54.2 g proteine,
42 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
Pentru ciolane:
4 | ciolane de porc |
1 | ceapă |
2 linguri | ulei |
boia | |
1 foaie | dafin |
125 ml | bere |
piper | |
sare | |
agent de îngroșare negru | |
200 ml | apă |
Pentru garnitură:
1 | varză murată |
100 ml | suc de mere |
2 linguri | smântână |
muștar | |
2 | mere |
1/2 linguriță | chimen |
1 | ceapă |
1 lingură | ulei |
5 boabe | ienupăr |
Preparare
- 1
Ciolanele se clătesc cu apă rece, se usucă prin tamponare, se crestează de mai multe ori stratul de grăsime cu un cuțit ascuțit și se condimentează cu sare, piper și boia. Uleiul se încinge într-o tigaie și se prăjesc ciolanele pe toate părțile în acesta.
- 2
Se pun ciolanele într-o tavă. Se curăță ceapa, se taie fâșii și se adaugă cu foaia de dafin peste carne. Se adaugă 125 ml apă și se coace în cuptorul încălzit în prealabil la 200 de grade (Gaz: treapta 4, aer recirculat: 180 de grade) aprox. 60 minute. Ungeți ciolanele cu bere și întoarceți-le în acest timp.
- 3
Se curăță merele, se curăță ceapa și toate se taie cubulețe. Varza murată se taie fideluță și se călește cu ceapa și merele în ulei încins. Se stinge cu suc de mere și se condimentează cu chimen, boabe de ienupăr, sare și piper.
- 4
Se scot ciolanele din tavă, iar sosul rămas se pune într-o tigaie cu restul de apă și bere, se lasă să fiarbă și se îngroașă cu agentul de îngroșare. Se condimentează cu sare și piper.
- 5
Ciolanul poate fi servit cu sosul rezultat, alături de muștar și varza murată peste care se poate pune puțină smântână.