Ciocănele glazurate de pui cu legume
Ingrediente (2 porții)
300 g | fasole verde congelată |
200 g | mazăre congelată |
4 | ciocănele |
1 | ceapă roșie |
4-6 | cartofi noi |
2 | ardei capia |
4 linguri | ulei măsline |
1 lingură | miere |
1 | portocală |
3 | roșii |
cimbru | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se curăță cartofii și se pun la fiert, fără a fi lăsăți însă să fiarbă complet.
- 2
Se alege o tigaie potrivită în care se încinge puțin ulei de măsline. Se curăță și se toacă ceapa mărunt, apoi se rumenește în uleiul încins. Când a căpătat o culoare maronie, se adaugă fasolea și mazărea decongelate și scurse de apă, roșiile tăiate felii și ardeii tocați cubulețe. Se călesc toate timp de 5 minute. Se stropesc cu zeamă de portocală și se potrivesc de sare și piper.
- 3
Ciocănelele de pui se freacă cu sare, cimbru, piper și ulei. Se frig în cuptorul încins, acoperite cu folie.
- 4
După 15 minute, se îndepărtează folia și se glazurează cu miere. În aceeași tavă se răstoarnă și amestecul de legume și cartofii tăiați felii. Se mai dau la cuptor pentru încă 5-10 minute.