Chin Chin
Valori nutritive
(Per porție)-
1489/6229kcal / kJ
-
157 gcarbo-hidrați
-
23 gproteine
-
85 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
1489/6229 kcal/kJ,
157 g carbo-hidrați,
23 g proteine,
85 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
1 | lămâie bio |
350 g | făină |
130 g | unt |
1 | ou |
6 linguri | zahăr |
120 ml | lapte |
1 vf. de cuțit | nucșoară |
1 vf. de cuțit | sare |
făină pentru masa de lucru | |
grăsime pentru prăjire |
Preparare
- 1
Se spală lămâia cu apă caldă, se usucă, iar coaja se dă pe răzătoare. Făina, untul, coaja de lămâie, oul, 3 linguri de zahăr, laptele, nucșoara și sarea se amestecă cu spiralele de frământat aluatul ale mixerului până se obține un aluat omogen, se presară făină pe suprafața de lucru și se întinde într-o foaie cu grosimea de aproximativ 0,5 cm.
- 2
Aluatul se taie mai întâi în benzi late de aproximativ 2 cm, apoi în pătrate cu lungimea de aproximativ 8 cm. Fiecare bucată de aluat se răsucește de 2-3 ori ca un șnur și se lasă să se usuce aproximativ 15 minute.
- 3
Bucățile de aluat se prăjesc individual în grăsimea încinsă (170°C), întorcându-le de pe o parte pe alta până se rumenesc, se scot și se lasă la scurs pe o bucată de prosop de bucătărie. Chin Chin se amestecă într-un castron cu 3 linguri de zahăr.