kaufland.ro/retete
Chifteluțe suedeze
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
350 ml | lapte |
100 g | smântână |
400 g | carne tocată amestec |
200 g | unt |
100 g | dulceață de merișoare |
50 g | pesmet |
8 | cartofi |
1 | ou |
1 | ceapă |
1 linguriță | enibahar |
sare |
Preparare
- 1
Se curăță cartofii, se taie și se pun la fiert. Se scurg bine, se pasează și se freacă împreună cu 50 g unt și 100 ml lapte. Se pune sare după gust.
- 2
Se pune pesmetul în 250 ml lapte. După ce s-a umflat puțin, se adaugă carnea tocată, oul, enibaharul, ceapa rasă și sarea. Se frământă foarte bine.
- 3
Se formează chifteluțe mici. Se încing 200 g unt și se prăjesc.
- 4
În untul rămas după prăjire se adaugă smântâna, se lasă 2 clocote și se toarnă peste chifteluțe.
- 5
Se servesc lângă piureul de cartofi cu o linguriță dulceată de merișoare.