kaufland.ro/retete
Chiftele umplute cu legume
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (6 porții)
200 g | unt |
100 g | mazăre boabe |
1 kg | carne tocată de vită |
6 | căței de usturoi |
2 | cartofi |
1 | ou |
2 | morcovi |
2 | ardei grași |
pătrunjel proaspăt | |
ulei | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se curăță cartofii și se fierb în apă cu sare. Se pasează bine și se pun într-un bol. Se adaugă carnea tocată, usturoiul pisat, pătrunjel tocat, oul, sare și piper. Se amestecă bine și se formează chiftelele. Se prăjesc în ulei bine încins, până se rumenesc.
- 2
Se fierbe mazărea 10 minute în apă cu sare. Se scoate într-o strecurătoare.
- 3
Morcovii și ardeii se toc mărunt și se sotează în unt, împreună cu mazărea fiartă. Se presară cu sare și piper.
- 4
Se taie um căpăcel fiecărei chiftele, se scobește puțin și se umple cu amestecul de legume. Se acoperă cu capăcelul tăiat.