Chiftele din carne de porc cu susan
Ingrediente (12 bucăți)
1 kg | carne tocată de porc |
100 ml | ulei de măsline |
50 ml | sos de soia |
300 g | semințe de susan |
100 g | susan alb |
1 l | smântână de gătit |
10 g | boia dulce |
50 g | curry |
50 g | ghimbir |
4 | ouă |
2 legături | pătrunjel |
10 g | sare |
10 g | piper |
Preparare
- 1
Carnea tocată de porc păstrată la temperatura camerei se condimentează cu boia dulce, sare, puțin praf de curry, ghimbir, piper și pătrunjelul tocat mărunt și totul se pune într-un bol, peste care se adaugă ouăle și se amestecă foarte bine toată compoziția. Se frământă totul cu mâinile ca să se asigure că mixul devine omogen iar apoi se modelează chiftelele în formă de sfere de minge de ping-pong în funcție de mărimea dorită. Important este să fie modelate în mod egal. La final, chiftelele se tăvălesc pe toate părțile prin susan și se lasă deoparte.
- 2
Se pune la încins o tigaie, de preferat de fontă, în care s-a adăugat ulei pentru a se prăji chiftelele iar în altă tigaie se prepară sosul pentru chiftele obținut din smântână de gătit și sosul de soia. Sosul care urmează să fie preparat, se gătește la foc mic pentru aproximativ 5-6 minute, timp în care acesta se amestecă tot timpul cu o spatulă.
- 3
În tigaia în care s-a încins uleiul de măsline, se scufundă chiftelele în el, atâtea câte încap în tigaie și se lasă la rumenit la foc mediu până când capătă o culoare aurie, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă de mai multe ori. Când sunt suficient de rumenite, se scot din tigaie apoi se așează într-o sită sau pe un prosop de hârtie absorbant și se lasă să se tempereze.
- 4
Chiftelele se servesc calde sau reci alături de o garnitură ușoară ca aperitiv, simple sau cu muștar cu sos, după preferința fiecăruia. Pe deasupra lor, se presară pătrunjelul verde și se asezonează după gust cu sare și piper și câteva frunze de mentă.