Chifle de cânepă cu cimbru
Valori nutritive
(Per porție)-
184/770kcal / kJ
-
5 gcarbo-hidrați
-
15 gproteine
-
11 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
184/770 kcal/kJ,
5 g carbo-hidrați,
15 g proteine,
11 g grăsimi
Ingrediente (6 bucăți)
1 pachet de | drojdie (42 g) |
jumătate de lingură | zahăr |
90 g | făină de cânepă |
40 g | făină de in |
2 lingurițe | bicarbonat de sodiu (fără gluten) |
1 crenguță | cimbru |
150 g | cremă de brânză |
4 | ouă (mărimea M) |
jumătate de lingură de | sare |
semințe zdrobite de | coriandru |
Util
-
Ungeți aluatul cu 1 linguriță de ulei de cânepă și presărați-l cu semințe de cânepă înainte de coacere.
Preparare
- 1
Se sfărâmă drojdia, se amestecă cu zahăr și 50 mililitri de apă caldă până se omogenizează.
- 2
Se amestecă cânepa și făina de in cu praful de copt.
- 3
Se spală cimbrul, se scurge și se taie mărunt.
- 4
Se amestecă crema de branză, ouăle și sarea, se adaugă amestecul de faină și cimbrul și se împarte totul în 6 portii.
- 5
Presară chiflele cu puțină făină de cânepă și semințe de coriandru și lasă-le la dospit timp de 40 de minute într-un loc cald.
- 6
Preîncălzi-ți cuptorul la 200 °C căldură superioară/inferioară (180 °C aer circulant) și coaceți chiflele timp de aproximativ 20 de minute.