Cheesecake raw vegan cu fructe de pădure și rodie
Valori nutritive
(Per porție)-
490/2050kcal / kJ
-
19.5 gcarbo-hidrați
-
8.1 gproteine
-
35 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
490/2050 kcal/kJ,
19.5 g carbo-hidrați,
8.1 g proteine,
35 g grăsimi
Ingrediente (20 porții)
150 g | rodie |
Pentru blat:
250 g | migdale hidratate |
130 g | curmale |
Crema de brânză dulce:
500 g | caju hidratat |
200 ml | suc de lămâie |
250 g | miere |
400 ml | ulei de cocos |
70 g | unt cacao |
Topping de fructe de pădure:
150 g | fructe de pădure |
35 g | tărâțe de psyllium pudră |
150 g | miere |
Decor:
flori comestibile sau fructe de pădure |
Înlocuitor pentru miere:
450 g | gem de curmale |
Util
-
Cele 250 g de miere din crema de brânză dulce se pot înlocui cu 300 g de gem de curmale, iar în toppingul de fructe de pădure, mierea poate fi înlocuită cu 150 g de gem de curmale. Rodia, cunoscută și sub denumirea de “fructul vieții” ocupă loc de cinste printre superalimente datorită conținutului foarte mare de antioxidanți esențiali pentru sănătatea inimii și a organismului. Conține vitamina A, vitamina B5, vitamina C și E, vitamina K, acid folic, dar și minerale importante pentru organism precum calciu, potasiu, magneziu, fier. Rodia are proprietăți antiinflamatorii și din acest motiv protejează împotriva astmului, a durerilor în gât și a altor boli.
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: migdalele și caju-ul se spală în jet de apă puternic și se lasă la hidratat peste noapte, în vase diferite. Înainte de a fi folosite în reteţă se clătesc foarte bine. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se pregătește blatul, astfel: Introducem în blender migdalele și curmalele și mixăm până ce compoziția devine o pastă lipicioasă.
- 3
Se montează blatul într-un inel culinar cu fund detașabil. Se toarnă blatul în formă și se nivelează cu ajutorul degetelor sau a unei linguri.
- 4
Se prepară crema de brânză dulce, astfel: Introducem în blender caju-ul, sucul de lămâie, mierea, uleiul de cocos și untul de cacao. Se amestecă până se transformă totul într-o pastă cremoasă. Dacă îndulcim cu curmale în loc de miere, preparăm gemul de curmale astfel: se introduc curmalele în cana blenderului și se cuprind cu apă. Se mixează foarte bine până se transformă într-o pastă. Gemul se adaugă alături de celelalte ingrediente din cremă.
- 5
În inelul culinar, adăugăm peste blat, jumătate din compoziția cremei de brânză dulce.
- 6
Adăugăm un strat de rodie
- 7
Peste stratul de rodie adăugăm cealaltă jumătate din compoziția cremei de brânză
- 8
Se prepară toppingul de fructe de pădure, astfel: se introduc în blender fructele de pădure, pudra de psyllium și mierea sau gemul de curmale și se blenduiesc până se transformă într-o pastă.
- 9
Se toarnă toppingul de fructe de pădure peste stratul de cremă de brânză. Se lasă 15 minute la congelator și apoi se decorează.
- 10
Decor: se folosesc flori comestibile sau fructe de pădure.