Chec
Ingrediente (6 porții)
Ingrediente pentru chec
200 g | făină |
200 g | zahăr |
5 bucăți | ouă |
esențe (rom, vanilie, portocală) | |
4 linguri | ulei |
2 linguri | cacao |
8 g | praf de copt |
sare |
Ingrediente pentru cremă
500 ml | lapte |
5 bucăți | gălbenuș de ou |
100 g | zahăr |
30 g | amidon |
2 bucăți | păstăi de vanilie |
200 g | Mascarpone |
Preparare
- 1
Se separă ouăle și se bat foarte bine la mixer albușurile cu un praf de sare până devin alb mat. Se adaugă aromele și treptat, zahărul tos, mixând până devine alb lucios.
- 2
Gălbenușurile se amestecă cu o spatulă și se pune uleuil. Acest amestesc se încorporează treptat cu spatula în albușuri.
- 3
Făina se amestecă cu praful de copt, după ce se incorporează cu mișcări ușoare în bolul umed.
- 4
Se separă conținutul în 2 cantități egale, una cu cacao, una simplă și se pune la copt, în cuptorul preîncălzit pentru circa 30-40 de minute la 100-170 de grade.Preparare cremă:
- 5
Laptele și vanilia se fierb împreună, în timp ce gălbenușurile separate se bat cu zahărul, până când acesta se topește, peste care se adaugă laptele clocotit, omogenizând totul cu un tel.
- 6
Se pune pe foc până dă în clocot, apoi se adaugă amidonul dizolvat în puțină apă.
- 7
După răcire se adaugă 200g mascarpone.