Chec de post
Ingrediente (12 porții)
200 g | făină |
1 plic | praf de copt |
5 g | bicarbonat de sodiu |
30 g | pudră de cacao |
130 g | zahăr |
1 plic | zahăr vanilinat |
1 praf | sare |
250 ml | lapte vegetal |
50 ml | ulei de cocos |
1 linguriță | oțet |
1 linguriță | esență de vanilie |
50 g | ciocolată tocată |
150 g | fructe de pădure (pot fi și congelate) |
Preparare
- 1
Se pregătește o tavă de chec unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul la 160°C.
- 2
Într-un bol, se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao, zahărul , zahărul vanilinat și praful de sare.
- 3
Se amestecă ingredientele uscate și apoi, se adaugă laptele vegetal, uleiul de cocos topit și răcit puțin, oțetul și esența de vanilie. Se amestecă bine toate ingredientele până se obține o compoziție omogenă.
- 4
La final, se adaugă ciocolata tocată și fructele de pădure. Se încorporează cu grijă, astfel încât fructele de pădure să nu se strivească.
- 5
Se toarnă compoziția în tava pregătită la început, se mai presară ciocolată tocată și fructe de pădure și se dă tava la cuptor pentru 70 de minute sau până când checul este copt.
- 6
Checul este gata atunci când este bine crescut și, dacă se introduce o scobitoare în mai multe locuri, aceasta iese curată. Se lasă să se răcească înainte de a-l felia.