Chec din nucă de cocos cu banane
Valori nutritive
(Per porție)-
115/481kcal / kJ
-
9 gcarbo-hidrați
-
4 gproteine
-
6.6 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
115/481 kcal/kJ,
9 g carbo-hidrați,
4 g proteine,
6.6 g grăsimi
Ingrediente (16 bucăți)
3 | banane mici coapte |
2 linguri | ulei de cocos bio |
100 g | făină de cocos |
50 g | nucă de cocos, rasă |
50 g | fulgi de ciocolată (simplă) |
1 linguriță | praf de copt |
1 praf | sare |
5 | ouă |
30 g | zahăr vanilat |
grăsime pentru uns forma | |
glazură de lămâie sau glazură de ciocolată pentru glazurat |
Util
-
Iată un întreg pachet de nutrienți ce te energizează rapid. Atât bananele, cât și nuca de cocos oferă mult potasiu, important pentru funcționarea celulelor din organism. În plus, ambele ingrediente stimulează digestia, datorită fibrelor pe care le conțin. AVANTAJE: Din pulpa nucii de cocos uscată, degresată și măcinată rezultă făina de cocos fără gluten (ce conține ulei 12-15%, zahăr și proteine 17%, fibre 38%). Dacă este folosită pentru aluaturi de checuri și prăjituri, cantitatea este cu 20-25% mai redusă decât dacă s-ar folosi făină din cereale. Grație gustului dulce, este necesar mai puțin zahăr. SUGESTIE: Alternativ, poți face 12 brioșe. Coptul durează circa 20 minute.
-
Savurează preparate fără gluten
Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.
Preparare
- 1
Se cojesc bananele, se taie în jumătăți apoi, în bucățele. Se încinge cuptorul la 170°C. Se unge forma cu grăsime.
- 2
Se topește uleiul de cocos într-o crăticioară și se pune deoparte. Într-un castron, se combină făina de cocos cu fulgii de nucă de cocos, fulgii de ciocolată, praful de copt și sarea. Se adaugă bucățelele de banane și se omogenizează.
- 3
Se bat ouăle în alt castron. Se adaugă zahărul vanilat și uleiul de cocos răcit; se amestecă.
- 4
Cu o lingură mare, se adaugă amestecul cu ouă la cel cu făină și banane, amestecând; nu se freacă prea tare – ingredientele trebuie doar să se lege între ele.
- 5
Se umple forma cu aluatul și se coace în cuptorul încins (centru) circa 35 minute. Dacă la proba cu țepușa de lemn nu rămâne aluat pe țepușă, se scoate checul din cuptor. Se lasă puțin la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar pentru prăjituri și se lasă la răcit. Dacă se dorește, se acoperă cu glazură de lămâie sau de ciocolată.