Chec cu avocado și ciocolată
Valori nutritive
(Per porție)-
383/1600kcal / kJ
-
37 gcarbo-hidrați
-
9 gproteine
-
23 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
383/1600 kcal/kJ,
37 g carbo-hidrați,
9 g proteine,
23 g grăsimi
Ingrediente (12 bucăți)
Pentru aluat
150 g | ciocolată cu lapte integral |
100 g | ciocolată amăruie |
1 | păstaie de vanilie |
2 | avocado |
3 | ouă (mărimea M) |
150 g | zahăr brun |
60 g | cacao |
1 lingură | praf de copt |
100 g | făină (tip 405) |
ulei pentru tavă |
Pentru topping
100 g | ciocolată cu lapte integral |
100 g | alune descojite, întregi |
Util
-
După răcire și înainte de adăugarea toppingului, se poate unge checul cu lichior de alune.
Preparare
- 1
Pentru aluat, se taie ciocolata în bucăți mari și se topește într-un castron deasupra unei oale cu apă fierbinte. Păstaia de vanilie se taie în jumătate, pe lungime, și se scoate miezul.
- 2
Fructele de avocado se taie pe jumătate, de-a lungul sâmburelui, se scoate sâmburele, iar pulpa se scoate cu o lingură. Avocado se pasează cu o furculiță, într-un castron. În final se amestecă miezul de vanilie, ouăle și zahărul. Se adaugă ciocolata topită și se amestecă.
- 3
Se preîncălzește cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 185 °C/aer recirculat: 160 °C). Se amestecă cacao, praful de copt și făina într-un castron, se adaugă amestecul de avocado și ouă și se frământă până se obține un aluat neted. Se tapetează o formă cu hârtie de copt, marginile se ung cu ulei și se toarnă aluatul. Checul se coace pe șina mediană aproximativ 30 de minute, apoi se lasă să se răcească.