kaufland.ro/retete
Ceai cu gheață, ananas și vanilie
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
65/272kcal / kJ
-
17 gcarbo-hidrați
-
0 gproteine
-
0 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
65/272 kcal/kJ,
17 g carbo-hidrați,
0 g proteine,
0 g grăsimi
Ingrediente (4 pahare)
200 g | ananas |
100 ml | nectar de portocale |
2 linguri | miere |
4 pliculețe | ceai verde |
1 | păstaie de vanilie |
cuburi de gheaţă |
Util
-
În locul ananasului, poți folosi și o jumătate de conservă de felii de ananas.
Preparare
- 1
Păstaia de vanilie se taie pe jumătate și i se scoate miezul.
- 2
Peste pliculețele de ceai verde și miezul de vanilie se toarnă apă fierbinte. Se adaugă miere și se lasă să se omogenizeze 4 minute.
- 3
Se scot pliculețele de ceai și se toarnă ceaiul într-o carafă umplută pe un sfert cu cuburi de gheață.
- 4
Se curăță ananasul, se scoate cotorul și se taie cuburi mari și se pasează fin. Se amestecă apoi cu nectarul de portocale.
- 5
Piureul de fructe se amestecă cu ceaiul rece și se lasă cel puțin 1 oră în frigider. Ceaiul rece se servește rece cu cuburi de gheață.