kaufland.ro/retete
Ceai festiv
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (1 pahar)
1 | măr acrișor |
250 ml | lapte |
1 pliculeț | ceai negru |
2 boabe | piper negru |
1 | cuișoară |
1 | bețigaș de scorțișoară |
1 | vârf de cuțit cardamom și ghimbir, măcinate |
1 | anason stelat |
2 lingurițe | miere |
Util
-
Se toarnă ceaiul într-un pahar sau o ceașcă încălzită în prealabil trecându-l prin sită și se servește cu chipsuri de mere.
Preparare
- 1
Se spală mărul, se scoate cu un cuțit miezul cu semințe, se taie mărul în felii subțiri, se așează pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se lasă să se deshidrateze în cuptorul preîncălzit la 70 °C timp de cca 3 ore. Ușa cuptorului trebuie lăsată puțin întredeschisă, pentru a elimina umiditatea.
- 2
Se pune la fiert lapte, se adaugă pliculețul de ceai, condimentele și mierea și se lasă la infuzat cca 5 minute pe aragaz, pentru ca ceaiul să se mențină fierbinte.