Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Ceafă de porc fără os confiată la cuptor

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg ceafă de porc fără os
100 g unt
400 g morcov
500 g cartofi
100 ml vin alb
100 ml ulei de măsline
4 bucăți cepe albe
200 g piper verde boabe
1 legătură cimbru proaspăt
4 căței usturoi
1 legătură pătrunjel verde
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Ceafa de porc fară os se spală cu apă la temperatura camerei și se lasă la marinat cu puțin ulei, sare și piper pentru aproximativ 1 sau 2 zile, după care se lasă la frigider ca să se împregneze bine. Este practic vorba despre o marinare uscată. Separat, într-o tigaie în care se toarnă puțin ulei se pune carnea pentru a fi rumenită pe ambele părți timp de 2 minute fiecare. Pentru o savoare în plus se adaugă puțin unt și se mai lasă la foc mic pentru încă câteva minute.

    2

După ce carnea prinde o crustă arămie, se încinge cuptorul la temperatura de 200°C și se lasă pentru încă 25-30 minute. Tava se acoperă cu o felie de aluminiu. Cât timp carnea este la rumenit aceasta se întoarce pe ambele parți astfel încât să se rumenească bine.

    3

Între timp se pot pregăti legumele: într-o tigaie de tip wok mare se pun la călit legumele pentru aproximativ 10 minute. Cartofii se adaugă în tigaie, după ce în prealabil au fost spălați si curățați bine, si tăiați în felii longitudinale. După ce s-au rumenit bine, se adaugă puțin unt, usturoiul și pătrunjelul proaspăt, se prăjește bine ceapa până devine crocantă iar la sfârșit se stinge cu vin. Piperul proaspăt se zdrobește până devine fin și de asemenea se adaugă peste legumele din tigaie. Toată compoziția se lasă la foc mic la rumenit.

    4

Ceafa de porc fară os se potrivește de minune cu cartofii la cuptor, care se pot pregăti la cuptor alături de carne, însă mai poate fi servită și cu cartofi natur, piure, cartofi prăjiți, orez, cus-cus, legume trase la tigaie sau orice garnitură preferată.