Ceafă de porc cu orez și legume verzi
Ingrediente (6 porții)
1 kg | ceafă de porc |
900 g | orez Basmati |
3 linguri | muștar |
100 ml | vin alb |
2 bucăți | cepe mari |
2 bucăți | căței de usturoi |
100 g | fasole albă |
150 g | fasole verde |
100 g | unt |
100 ml | ulei de măsline |
200 g | piper verde boabe |
1 legătură | pătrunjel verde |
10 g | sare |
8 g | piper |
Preparare
- 1
Ceafa de porc fără os se spală bine cu apă la temperatura camerei și se taie felii mai groase. Se amestecă muștarul cu uleiul, sarea și piperul și se omegenizează compoziția rezultată. Cu acest amestec se ung feliile de ceafă de porc, se așează într-un bol și se acoperă totul cu o folie. Se lasă la marinat în frigider pentru aproximativ o jumătate de oră.
- 2
După ce a stat carnea la marinat, feliile de ceafă se așează într-un vas de yena și se toarnă apă peste ele cât se le acopere. Deasupra, se pune ceapa tăiată solzișori, usturoiul tăiat feliuțe iar totul va fi presărat cu sare și piper.
- 3
Compoziția rezultată se pune la cuptor la temperatura de 180°C pentru aproximativ o oră și jumătate la foc mic, după care, se mai lasă la foc mediu pentru câteva minute până se rumenește bine carnea. Când carnea este rumenită se scoate pe o farfurie și se lasă deoparte.
- 4
Fasolea verde și ceapa, după ce au fost curățate și spălate bine, se toacă după preferință, mărunt sau julien și se așează într-o tigaie non-aderentă în care se topește un cub de unt, se adaugă si puțin ulei pentru a nu se sfărâma legumele și se călesc mestecând încontinuu cu o lingură de lemn la foc mic.
- 5
După ce tigaia a ajuns la o temperatură optimă, se adaugă carnea pentru a se rumeni pe toate părțile și se asezonează cu sare și piper, după gust.
- 6
După ce carnea prinde o crustă arămie, se încinge cuptorul la temperatura de 180°C și se mai lasă pentru câteva minute pentru o mai bună frăgezire. Între timp se poate pregăti garnitura: în două oale separate și suficient de mari se pun la fiert orezul și boabele de fasole albă.
- 7
După ce s-au fiert orezul și fasolea boabe albă, într-o tigaie încinsă, se adaugă puțin unt și pătrunjel proaspăt, apoi se adaugă fasolea verde. Piperul proaspăt se zdrobește până devine fin și de asemenea se adaugă peste fasolea verde din oală. Toată compoziția se lasă la foc mic la rumenit. Se stinge cu vin alb iar spre final se adaugă sosul de soia și se lasă la foc până ce aceasta devine omogen.
- 8
Pe o farfurie întinsă, se pune carnea alături de garnitura de orez langă care se adaugă fasolea verde împreună cu boabele de fasole albă peste care se presaraă frunze de pătrunjel verde.