kaufland.ro/retete
Ceafă de porc în bere
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
300 ml | bere |
1 kg | ceafă de porc |
2 | morcovi |
2 rădăcini | ţelină |
1 rădăcină | pătrunjel |
4 | căţei de usturoi |
boabe de struguri | |
sare | |
piper | |
busuioc verde | |
ulei |
Garnitura:
200 g | fasole verde |
100 g | struguri |
100 g | unt |
2 | morcovi |
zahăr | |
sare |
Preparare
- 1
Se spală carnea. Se presară cu sare, piper şi busuioc tocat. Se aşază în tavă împreună cu morcovii, ţelina, usturoiul şi pătrunjelul curăţate. Se stropeşte cu ulei şi se toarnă berea. Se coace 80 minute la foc moderat. Se adaugă apă minerală, dacă scade la copt.
- 2
Se scot legumele din tavă, se pasează şi se amestecă cu 2 linguri din baiţul în care s-a copt friptura. Se serveşte friptura cu acest sos de ţelină.
- 3
Se fierb 10 minute legumele pentru garnitură, se scot, se scurg şi se sotează cu unt, sare şi ½ linguriţă de zahăr.
- 4
Se serveşte friptura cu garnitură de legume şi sosul de ţelină. Se ornează cu boabe de struguri.