kaufland.ro/retete
Castraveți șvăbești
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (1 porție)
1 kg | castraveți |
2 | cartofi vechi |
sare grunjoasă | |
2 | cartofi |
bețe și flori de mărar uscate | |
1 | mărar verde |
1 | rămurică de vișin |
Preparare
- 1
Speli castraveții proaspăt culeși, le tai capetele, după care îi crestezi puțin în patru, la capete.
- 2
Speli bine cartofii și îi tai în rondele groase, după care îi pui într-un borcan cu volumul de 5 litri. Peste cartofi așezi cele câteva fire de mărar verde și castraveții, cu bețe și flori de mărar printre ei. Când borcanul s-a umplut, pui deasupra frunzele de vișin și bețe de mărar așezate în cruce.
- 3
Acoperi borcanul cu o farfurioară și îl lași la temperatura camerei timp de 3-4 zile. Dacă în încăpere e cald, nu e nevoie să pui borcanul la soare.