Castraveți sub crustă de hrișcă
Ingrediente (4 porții)
100 g | tărâțe de hrișcă |
250 ml | supă-bază de legume |
100 g | smântână |
100 g | caș proaspăt de oaie |
1 | ceapă |
1 | cățel de usturoi |
1 | lămâie mică |
1 linguriță | oregano uscat |
750 g | castraveți |
2 linguri | ulei |
240 g | roșii descojite, scurse (din conservă) |
sare | |
piper negru, proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Se amestecă tărâțele cu supa de legume fierbinte și smântâna; se lasă să stea după cum se menționează în instrucțiunile de pe pachet. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
- 2
Se zdrobește cașul. Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Se spală lămâia, se șterge și se desprinde o bucată mare de coajă; se toacă. Se stoarce sucul de lămâie.
- 3
Se amestecă tărâțele cu usturoiul, cașul, ceapa, coaja și sucul de lămâie, oregano, puțină sare și o cantitate bună de piper.
- 4
Se descojesc castraveții, se taie în două pe lungime și se scot semințele. Se așază jumătățile de castraveți una lângă alta, în mijlocul unei tăvi. Se repartizează deasupra amestecul de tărâțe și uleiul. Se lasă să se scurgă roșiile și se zdrobesc; se pun în tavă, printre castraveți. Se sărează și se piperează.
- 5
Se așază tava la mijlocul cuptorului. Se coace cam 40 de minute la 200ºC (convecție 180ºC, gaze 3) până ce stratul de deasupra devine crocant. Se servește imediat.