Cartofi țărănești cu ceapă
Ingrediente (4 porții)
300 ml | apă |
50 ml | ulei |
1 kg | cartofi |
50 g | bulion |
200 g | roșii conservă |
5-6 | căței de usturoi |
2 | cepe |
2 | foi de dafin |
1 | pătrunjel |
sare | |
piper |
Util
-
Iată aici câteva sugestii dacă îți dorești o rețetă de cartofi țărănești cu un plus de savoare: poți încerca cartofi țărănești cu ceapă sau cartofi țărănești cu kaizer.
Preparare
- 1
Dacă ai căutat „cartofi țărănești rețetă" dar nu ai găsit ce îți doreai, ai ajuns în locul potrivit! Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:
- 2
Se încinge uleiul.
- 3
Se curăță ceapa, se taie julienne și se călește în uleiul încins.
- 4
Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Se adaugă și ei peste ceapă și se amestecă cu o lingură de lemn. Se călesc câteva minute.
- 5
Bulionul se dizolvă în 250 ml apă fierbinte și se toarnă peste ceapă și cartofi. Se presară sare și piper. Pentru cei mai buni cartofi țărănești, folosiți bulion de casă.
- 6
Se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă 10-15 minute.
- 7
Roșiile se spală și se taie cubulețe. Se adaugă peste cartofi și se presară foi de dafin.
- 8
Se curăță usturoiul și pătrunjelul, se toacă și se adaugă peste. Se toarnă și restul de apă și se introduce cratița în cuptor pentru 25 minute.