Cartofi natur
Ingrediente (5 porții)
1 kg | cartofi |
sare | |
1/2 pachet de unt | |
piper | |
oregano | |
3-4 | căței de ustoroi |
1 legătură | pătrunjel proaspăt |
Preparare
- 1
Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă, în apă cu sare.
- 2
După ce au fiert, se scurge apa în care au fiert, se adaugă apă rece, se lasă puţin, se scurge şi aceasta şi apoi se decojesc şi se taie cubuleţe uniforme.
- 3
Se pregăteşte o tavă termorezistentă, se adaugă untul, cartofii tăiaţi cubuleţe, se amestecă astfel încât toţi cartofii să fie acoperiţi de unt, se asezonează cu puţină sare, piper şi oregano şi se bagă la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, timp de 15 minute sau până când cartofii sunt puţin rumeniţi.
- 4
În ultimele 5 – 7 minute de gătire, se adaugă usturoiul tocat mărunt pentru o aromă intensă. Când se scot, se presară pătrunjel proaspăt tocat şi se servesc calzi.