Cartofi marinați cu coajă și antricot de vită
Ingrediente (2 porții)
antricot de vită | |
ardei capia | |
mărar | |
pătrunjel | |
ceapă caramelizată | |
cartofi | |
ceapă | |
ceapă verde | |
ulei de măsline | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Începem prin a pregăti grătarul și îl aprindem în prealabil.
- 2
Începem să spălăm cartofii pe care îi vom tăia în 4 părți egale (wedges).
- 3
Punem cartofii într-un bol alături de ceapă verde tăiată.
- 4
Adăugăm ulei de măsline, sare, piper.
- 5
Împarțim cantitatea în 2 părți egale și punem fiecare porție de cartofi în folie de staniol.
- 6
Punem cartofii înveliți în staniol pe jarul grătarului încins.
- 7
Cât timp cartofii stau pe jar, ne ocupăm de carne.
- 8
Ungem antricotul cu ulei de măsline, sare și piper apoi îl punem pe grătar.
- 9
Pregătim chimichurri din ceapă, ardei kapia, ceapă verde, pătrunjel, mărar, ulei de măsline, sare, piper și ceapă caramelizată.
- 10
Amestecăm sosul cu cartofii și asamblăm farfuria.